Praktijksymposium Lichamelijkheid in Performance en Dans

unnamed (1).jpg

INCLUSIVITEIT | Welke lichamen worden op het podium (niet) gerepresenteerd? Hoe gaan makers om met lichamelijkheid? Ontdek het tijdens de Praktijksymposium Lichamelijkheid in Performance en Dans op 7 februari in Arnhem.

Het symposium wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost, ArtEZ Academie voor Theater & Dans en het National Centre Performing Arts. Hiermee willen deze organisaties een multidisciplinaire kennisdeling tot stand te brengen, vanuit theorie én praktijk, gericht op podiumkunstenaars en makers.

Lichamelijkheid

De dialoog tussen theatermaker en choreograaf Igor Vrebac en Liedeke Plate, voormalig danseres en Hoogleraar Cultuur & Inclusiviteit aan de Radboud Universiteit, vormt het uitgangspunt van het symposium Lichamelijkheid in Performance en Dans. In het praktijkgedeelte gaat een deel van de groep de vloer op en ervaren, delen en reflecteren we gezamenlijk op deze thematiek. Welke lichamen worden op het podium (niet) gerepresenteerd? Hoe gaan makers om met lichamelijkheid? Wat is de betekenis en het belang van het lichaam in performance?

Het symposium vindt plaats op donderdag 7 februari van 14.00 tot 18.00 uur in Theater aan de Rijn in Arnhem. Toegang is gratis voor studenten van ArtEZ, de Radboud Universiteit en de HAN. andere dansprofessionals betalen €5,- inclusief een drankje.

Moving Futures

Het symposium vindt plaats tijdens het dansfestival Moving Futures, dat vanaf 7 februari 2019 door het land reist het - met Arnhem als startpunt. Het meest spraakmakende werk van vijf landelijke productiehuizen bijeengebracht in één reizend festival. Van muzikaal duet naar maniakale performance: zie hoe een generatie nieuwe makers de grenzen van dans moeiteloos oprekt.