Balletrecepten: doeboek voor kinderen

Cover-Balletrecepten.png

BOEK | Balletdocent Maricelle Peeters schreef het doeboek Balletrecepten. Met dit boek kunnen kinderen zelf ballet leren dansen.

Doeboek Balletrecepten

Balletrecepten is een doeboek waarin kinderen (van 8 jaar en ouder) vanaf de allereerste les worden betrokken door zelf iedere beweging te voelen en te beleven. Geen kant-en-klare maaltijden, maar keukenkastjes vol met ingrediënten die ze nodig hebben om de beste balletrecepten te kunnen bereiden en uit te voeren. Met dit boek leren kinderen hoe ze de beginselen van de klassieke ballettechniek kunnen toepassen. Hierdoor zijn ze in staat om hun ballettechniek te verbeteren en plezier en voldoening te beleven aan deze danskunst. Het boek is geschikt voor zowel totale beginners als leerlingen die bewuster willen worden van de basistechnieken van ballet.

Dit boek heeft alle ingrediënten die je nodig hebt als je begint met ballet. Balletrecepten legt de klassieke ballettechniek op een duidelijke, leuke en beeldende manier uit. Kinderen kunnen thuis zelf leren wat een ‘grand plié’ of een ‘rond de jambe en l’air’ is. Nog veel belangrijker: ze leren met dit boek ook hoe je die passen juist uitvoert. De metaforen die in dit boek worden gebruikt zullen de lezers nog jaren bij blijven.
— Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company

Balletdocent Maricelle Peeters

Maricelle Peeters is docent klassiek ballet, caractère dans en floorbarre. Ze is eigenaresse van Balletstudio Le Rêve en is werkzaam bij de Nationale Balletacademie. Haar balletopleiding volge ze aan de Nel Roos Academie in Amsterdam en CODARTS in Rotterdam. Ze danste bij folkloristische dansgezelschappen in Nederland en Macedonië. Balletrecepten is haar eerste boek.