Doe mee aan het cultuurdebat

Vergeet niet te stemmen op 20 maart 2019!

Vergeet niet te stemmen op 20 maart 2019!

CULTUURBELEID | Veel provinciale instellingen organiseren een cultuurdebat richting de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. Ga in debat over cultuur met politici in jouw provincie!

Waarschijnlijk heb je inmiddels je stempas al ontvangen. Op 20 maart 2019 vinden namelijk de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Dan kiezen we per provincie de statenleden die de komende jaren het plan voor cultuur verder gaan ontwikkelen en uitvoeren. Verschillende provincies organiseren een cultuurdebat. Hier hoor je wat de standpunten van de verschillende partijen zijn en kun je mee discussiëren.

Cultuurdebat

Een nieuwe cultuurbeleidsperiode staat voor de deur. Nu is hét moment om met elkaar in gesprek te gaan over wat de kracht is van een sterke culturele sector. Met publiek, toekomstige statenleden en partijen uit de culturele sector. Voor de fans: in Haarlem (Noord-Holland) trapt Erik scherder het debat af!

Sport en Cultuureducatie hebben grote provinciale bezuinigen in 2015 gekend. Wat staat er nu in partijprogramma’s over deze onderwerpen? Ziet de provincie voor zichzelf een rol in het continueren van Cultuureducatie met Kwaliteit na 2020? Hoe kan cultuur optimaal bijdragen aan de kwaliteit van leven, de economie, de leefomgeving, het zelfbewustzijn en de toekomst van onze provincie? Wat zijn de kansen en wat de obstakels?

Data per provincie

6 maart 2019 - Flevoland
6 maart 2019 - Drenthe
6 maart 2019 - Friesland
7 maart 2019 - Groningen
11 maart 2019 - Noord-Holland
12 maart 2019 - Noord-Brabant
14 maart 2019 - Zuid-Holland