Dansfysio Ted Willemsen overleden

Screen Shot 2019-03-05 at 10.59.19.png

NECROLOGIE | Op 9 februari is fysiotherapeut Ted Willemsen (1958-2019) overleden aan lymfeklierkanker. Hij werkte bij Het Nationale Ballet en had half dansend Nederland in behandeling.

Dansfysio Ted Willemsen

Fysiotherapeut Ted Willemsen had ‘half dansend Nederland’ op zijn behandeltafel: dansers van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, het Internationaal (Folkloristisch) Danstheater en uit het kleinere, hedendaagse circuit. Samen met collega’s John Ten Kulve en Arthur Kleipool vormde Willemsen al jaren het vaste medische begeleidingsteam van Het Nationale Ballet. Willemsen was in noodgevallen altijd binnen tien minuten ter plaatse als een danser zich tijdens de dansvoorstelling blesseerde. Zelfs uit het buitenland kwamen dansers speciaal naar de Keizersgracht, waar Willemsen werkte. Hij hielp ook veel theatermensen en voetballers, maar dansers waren zijn specialiteit.

Boek Anatomie en Blessures

Willemsen schreef het boek Anatomie en blessures (2005), hét lesboek voor de anatomielessen op de Nederlandse dansacademies en de yoga-opleidingen in Amsterdam en Utrecht. Een vervolg, voor zijn beroepsgenoten, ligt vrijwel voltooid op publicatie te wachten.