Online naar dansvoorstellingen kijken op Marquee.tv

Screen Shot 2019-06-04 at 11.27.37.png

DANSVOORSTELLINGEN | Dol op dansvoorstellingen maar geen budget? Dan kun je via Marquee.tv online kijken naar de beste dansvoorstellingen en opera’s.

Marquee.tv

Er is een nieuw streaming platform - denk aan Netflix - speciaal voor de podiumkunsten. Op Marquee.tv kun je voor een tientje per maand kijken naar internationale theater- en dansvoorstellingen en opera’s. In plaats van te ‘binge watchen’ op Netflix kun je bijvoorbeeld kijken naar The Rite of Spring van het Scottish Ballet of A Midsummer Night’s Dream van het Royal Swedish Ballet. Daarnaast bestaat het aanbod uit documentaires en afspeellijsten met onder andere de beste ballet variaties.

Marquee.tv is nu live in Groot Brittannië, de Verenigde Staten en Canada en wordt wereldwijd beschikbaar gemaakt in 2019. In Nederland moeten we dus nog even wachten. Wel kun je alvast genieten van de teasers en ballet variaties op het YouTube kanaal van Marquee.tv.

Laagdrempelig en voordelig

De missie van de oprichters van Marquee.tv is om voorstellingen op betaalbare manier toegankelijk te maken. Hiermee proberen zij een groter en diverser publiek te bereiken en enthousiast te maken over de podiumkunsten. Volgen een rapport van het Arts Council England zijn mensen tussen de 16 en 24 jaar meer geneigd om online naar een voorstelling te kijken dan in het theater of de bioscoop. Waarschijnlijk omdat toegangskaarten nogal duur kunnen zijn en deze doelgroep daar het budget vaak niet voor heeft. Dankzij Marquee.tv kunnen jongeren - en alle andere mensen - vanaf nu toch voorstellingen bekijken voor dezelfde prijs als een Netflix abonnement.

The Marquee.TV philosophy is all about giving audiences the chance to take risks with what they watch and explore something they might not otherwise see, when time, finances, and opportunity are scarce.
— Simon Walker, co-founder and CEO of Marquee.tv