Must read: Conditioning for Dance van Eric Franklin

conditioning+for+dance.jpg

BOEK | Het boek Conditioning for Dance (2003) van Eric Franklin was een bestseller. Nu is de tweede editie te bestellen met 100 nieuwe oefeningen voor het trainen van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Boek Conditioning for Dance

Eric Franklin is internationaal beroemd als danser en bewegingspedagoog. Hij doceert op universiteiten, kunstacademies en bij uitvoerende dansgezelschappen over de hele wereld. In de tweede editie van zijn populaire boek Conditioning for Dance integreert Franklin het meest recente wetenschappelijke onderzoek over het trainen van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen met zijn praktische oefeningen voor dansers.

De tweede editie bevat 100 nieuwe oefeningen voor het trainen van alle delen van het lichaam en twee nieuwe hoofdstukken over het opstellen van een oefenschema. Het boek heeft nu aparte hoofdstukken met informatie over de schouders en voeten, met extra informatie over de kuiten en enkels. Daarnaast zijn er 17 nieuwe videos waarin Eric Franklin uitlegt wat de juiste uitvoering van verschillende oefeningen zijn. Ook zijn er twee videos van volledige workouts van 20 minuten. Bovendien biedt Franklin tips voor het opstellen van je eigen oefenschema, dat je nu zelf kunt opstellen met behulp van een online tool.

The Franklin Method

Franklin is grondlegger van het Franklin-Methode Instituut in Zwitserland en verzorgt zowel inleidende workshops als uitgebreide Teacher Trainer opleidingen. Daarnaast deelt hij zijn kennis in zijn vele boeken. Zoals: Dynamic Alignment through Imagery (1996), Dance Imagery for Technique and Performance (1996), Relax your Neck Liberate your Shoulders (2002), Pelvic Power (2003), en Inner Focus, Outer Strength (2006).

The fastest way to change your body is to change your mind, because your body reflects your thinking patterns.
— Eric Franklin

Een van de grootste ontdekkingen van de 21e eeuw is de plasticiteit van de hersenen: het leven dat wij leven vormt het brein dat wij ontwikkelen. De Franklin Methode laat je ervaren hoe je jouw brein kunt gebruiken om je lichamelijk functioneren te verbeteren. Al sinds 1986 werkt Franklin daarom met de kracht van verbeelding in zijn anatomielessen. De Franklin Methode leert je om efficiënt te bewegen en je lichaam jong, gezond en energiek te houden.

Waarom je jouw navel niet naar je rug moet trekken…

Tip: Op het YouTube kanaal van The Franklin Method vind je vele video’s met uitleg over de anatomie van het menselijk lichaam in beweging. Deze zijn zeker het kijken waard! Vooral omdat er in danslessen nog steeds vaak wordt gezegd dat je ‘jouw navel naar je rug moet trekken’. Volgens Franklin is dit een heel slecht idee. Bekijk de video hieronder om meer te leren over het correct trainen van jouw buikspieren!