Nieuw boek: Dansend tot je essentie

omslag FRONT - Jaap Van Manen.jpg

BOEK | Het nieuwe boek van danscoach Jaap van Manen heet Dansend tot je essentie - bewust zijn in beweging en verbondenheid. Op zondag 23 juni vindt de boekpresentatie plaats in Amsterdam.

Dansend tot je essentie

In zijn derde boek Dansend tot je essentie - bewust zijn in beweging en verbondenheid doet danscoach Jaap van Manen verslag van zijn inspirerende ontdekkingstocht door de wereld van de dansexpressie. In dit boek ontwikkelt hij een omvattende visie op expressieve vormen van dans. Er wordt veel aandacht besteed aan de aspecten ‘beweging’, ‘verbondenheid’, ‘bewustwording’ en ‘zijn’, die niet alleen typerend zijn voor de dans, maar behoren tot de essentiële kenmerken van het leven zelf. Het boek biedt oefeningen die je als danser zelf kunt doen, maar die je ook als docent of coach kunt aanbieden.

Op zondag 23 juni van 14.00 tot 16.00 uur organiseert uitgever Milinda de boekpresentatie in De Roos in Amsterdam.

Danscoaching

Auteur Jaap van Manen (1954) werd na zijn studie theologie opgeleid tot docent dans en lifecoach en ontwikkelde vervolgens een nieuwe discipline danscoaching. Een danscoach vertaalt coachingsvragen naar dansopdrachten toe en stelt verdiepende vragen. Samen met Caroline Renette geeft Jaap van Manen sinds 2013 leiding aan de ODC-opleiding danscoaching. In deze opleiding worden coaches, counselors en andere dansbegeleiders geschoold deze methode in hun werk te integreren of als zelfstandige discipline uit te oefenen.