Genderneutraal dansen in Amsterdam

Eventposter van de Salsa Rosa Facebook pagina.

Eventposter van de Salsa Rosa Facebook pagina.

INCLUSIVITEIT | Vandaag in de krant: Dansschool Swing Latino organiseert dit jaar latin-dansavonden voor zowel homo’s als hetero’s in club NYX. Tijdens Salsa Rosa mogen mannen ook met mannen dansen.

Leiders én volgers

Jorge Suarez, eigenaar van dansschool Swing Latino is initiatiefnemer van Salsa Rosa: latin-avonden in gayclubs. Hij is hiermee begonnen omdat hij nauwelijks homo’s en lesbiennes in zijn danslessen ziet. Wanneer zij wel komen opdagen voelen ze zich ongemakkelijk en bekeken. Daarom begin hij in september al met genderneutrale danslessen. In deze lessen zijn mannen niet per se de leiders en de vrouwen niet per se de volgers. Dansers leren in plaats daarvan beide rollen. Daarnaast geeft Suarez salsabootcamps in samenwerking met homo-organisaties. En vanaf nu zijn er dus ook maandelijkse latin-avonden in club NYX, een gayclub in Amsterdam. Het is de missie van Suarez om een brug te slaan naar de lgbt-gemeenschap.

Meer weten? Lees het artikel in het NRC!