Must see dans op Festival Tweetakt

Festivalcentrum de Neude. Fotografie: Jelmer de Haas.

Festivalcentrum de Neude. Fotografie: Jelmer de Haas.

FESTIVAL | Van 29 maart tot en met 16 juni vindt de 17e editie van Festival Tweetakt plaats in Utrecht. Meer dan twee maanden kunst, muziek, theater en dans voor alle leeftijden. Dit is onze dans-top 3.

Een festival dat meer dan twee maanden duurt, vrijwel alle kunstdisciplines omhelst en bezoekers van alle leeftijden aan wilt spreken. Dat betekent een vol (en onoverzichtelijk) programma… Wat moet je zien? Dit is onze keuze:

TO DA BONE | Jumpstyle

TO DA BONE is een eerbetoon aan de jumpstyle, een dansstijl die ontstond tijdens de jaren negentig: springen en hakken op technofeesten. TO DA BONE is hardcore ‘ballet’ in trainingspak en op piepende gympen. De makers van het Franse kunstenaarscollectief (LA)HORDE vonden hun dansers op internet. De 12 internationale autodidactische dansers dansen scènes van tien uitputtende minuten op het podium.

Voorstelling: Zondag 7 april in de Stadsschouwburg Utrecht.
Workshop: zaterdag 6 april in Het Huis Utrecht.

Rushing Faces | Dansante stadswandeling

De dansers van DOX, hét Utrechtse huis voor jong podiumtalent, nemen je mee op een performancetour door de stad. Al wandelend door de straten van de binnenstad van Utrecht kom je dansers tegen terwijl je hun muziek in je oren hoort. Rushing Faces (12+) staat in het teken van de drukte van de stad, het langs elkaar heen leven, ieder in zijn eigen cocon. Een citytour die tot stilstand maant.

Speelt van 30 maart tot en met 7 april.

Paradise Now (1968-2018) | Jeugdtheater

Paradise Now (1968-2018) is een esoterische danstheatervoorstelling over tijdgeest en revolutie. Wat is er gebeurd met de waarden, de idealen en de actiebereidheid van vijftig jaar geleden? Choreograaf Michiel Vandevelde onderzoekt de erfenis van deze roerige tijd, met dertien jongeren tussen de 14 en 23 jaar.

Speelt op 5 april in Stadsschouwburg Utrecht. 

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een jaarlijks kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje cabaret en stand-upcomedy. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Een festival dat geschikt is voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.