Cultuur maakt de buurt levendig

Infographic  Cultuur Deel je!  van het LKCA.

Infographic Cultuur Deel je! van het LKCA.

CULTUURBELEID | Campagnefilm Cultuur deel je! van het LKCA benadrukt de maatschappelijke waarde van cultuur. Omdat politici meer moeten doen voor cultuureducatie en cultuurparticipatie.

Goede culturele voorzieningen zijn onmisbaar in elke gemeente en provincie: zij geven inwoners de mogelijkheid verhalen te delen, anderen te ontmoeten en hun creatieve talenten te ontwikkelen. Een rijk cultureel klimaat verhoogt de kwaliteit van de leefomgeving en zorgt voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Daarom is het van belang om cultuur op te nemen in het verkiezingsprogramma of coalitieakkoord.
— LKCA

Campagne ‘Cultuur deel je!’

Wie investeert in cultuur, investeert in de samenleving. Cultuur deel je. Cultuur beleef je met anderen. Cultuur is van ons allemaal. Dat is de boodschap van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) aan de lokale en provinciale politiek. Om deze boodschap bekend te maken, produceerde het LKCA de campagne Cultuur deel je! In de gelijknamige film legt het LKCA uit wat de maatschappelijke waarde van cultuur is…

Zo zorgt het maken, beleven en delen van cultuur bijvoorbeeld voor identiteitsvorming en ontmoeting. In die ontmoeting heeft iedereen de mogelijkheid om zich te onderscheiden én te verbinden. Cultuur beleef je met anderen. Daarnaast hebben culturele voorzieningen een positief effect op de leefbaarheid en aantrekkingskracht van de stad of gemeente. Uiteraard stimuleert cultuur ook creatief denken en doen. En in onze snel veranderende samenleving is het stimuleren en benutten van creativiteit ontzettend belangrijk!

Vind jij ook dat politici meer moeten doen voor cultuureducatie en cultuurparticipatie? Deel dan de film op Social Media! Zo roept het LKCA op.