Nieuw onderzoek geld verdienen

ONDERZOEK | Cultuur+Ondernemen start 22 februari een verkennend onderzoek naar het verdienvermogen van creatieve professionals. Doe mee en ontvang een gratis adviesgesprek.

Zelden wordt aan creatieve professionals zelf gevraagd hoe ze denken over geld en financiering en wat hun kennis is op dit gebied. Daarom gaat Cultuur+Ondernemen dat onderzoeken!

Meer poen voor je doen

Veel kunstenaars en creatieven hebben het gevoel dat ze te weinig betaald krijgen voor hun werk. Inkomens in de sector zijn laag en velen gaan op een gegeven moment ander werk (erbij) doen. Het is niet voor niets dat het vergroten van het verdienvermogen van de cultuursector een van de belangrijkste punten is op de arbeidsmarktagenda. Hoe komt het toch dat het veel creatieve professionals niet lukt om hun beroepspraktijk financieel rendabel te krijgen? Oftewel, hoe krijg je meer poen voor je doen?

Meedoen met het onderzoek

Hoe redeneer jij als creatieve professional wanneer je geconfronteerd wordt met het nemen van financiële beslissingen? In twee bijeenkomsten gaan de onderzoekers met een kleine groep creatieve professionals in gesprek over hun financiële keuzes. Als beloning krijgen deelnemers een kosteloos individueel adviesgesprek aangeboden met een van de experts van Cultuur+Ondernemen. De eerste bijeenkomst staat gepland op vrijdag 22 februari van 13 uur tot 16 uur. De tweede bijeenkomst op dinsdag 16 april van 14 uur tot 17 uur. Het adviesgesprek wordt in de tussenliggende periode gepland. Aanmelden kan via de website van Cultuur+Ondernemen.

Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen is een kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Ze ondersteunen culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die meer rendement willen halen uit hun activiteiten.