Breek door jouw glazen plafond: 18 ontwikkelpunten voor dansschoolhouders

Lenneke geeft je 18 tips voor persoonlijke groei die ook jouw dansstudio helpen groeien!

Lenneke geeft je 18 tips voor persoonlijke groei die ook jouw dansstudio helpen groeien!

ONDERNEMERSCHAP & MARKETING | De mogelijkheden om jouw dansstudio te laten groeien zijn eindeloos. Maar hoe zorg je voor een blik op jouw glazen plafond zodat je er doorheen kunt breken? Zodat jij zelf weer gaat groeien en daarmee de groei van de dansstudio stimuleert? Deze zomer las Lenneke Gentle het boek Nice girls don´t get the corner office van Dr. Lois P. Frankel. Lees snel verder voor 18 tips uit het boek die je dit seizoen nog toe kunt passen! 

Nice girls don’t get the corner office

Het is jouw grote passie om de hele dag met dans bezig te zijn. Je hebt een ballet- of dansschool, het loopt lekker. Gelukkig levert jouw inzet veel op: leuke lessen, dito leerlingen en mooie dansvoorstellingen. Je voelt het in alles: dans is jouw levenswerk. 

Maar diep van binnen knaagt het weleens... ‘s Avonds en in het weekend werken, doorgaan als iedereen al naar huis is. Het grootste deel van de inkomsten gaan naar zaalhuur, personeel en de grote dansvoorstelling. Er is geen geld over om te investeren in de dansschool. Laat staan om te sparen voor je pensioen, arbeidsongeschiktheid of bijscholing. En wanneer is de laatste keer dat je zelf hebt gedanst of naar een dansvoorstelling bent gegaan? Dit is het ‘glazen plafond’ waar veel dansschoolhouders tegenaan lopen. Oftewel, we houden onszelf klein. 

Herken jij je in dit beeld? 

Goed nieuws... dat kan anders! Deze zomer las ik het populaire boek Nice girls don’t get the corner office van Dr. Lois Frankel. Zij is executive coach en expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling bij vrouwen. In het boek beschrijft zij hoe wij onszelf klein houden doordat we opgevoed zijn ons als lieve kleine meisjes te gedragen en te lang - als volwassenen - in deze rol blijven hangen. Helder en amusant creëert Frankel een stappenplan naar onze rol als volwassen vrouw. Hierdoor kunnen we meer leiderschap nemen in ons werk en door het glazen plafond breken. 

Ook al hebben wij als dansschoolhouders geen uitzicht op het verkrijgen van een ‘corner office’, wél kunnen wij als dansschoolhouders streven naar een winstgevende dansstudio waarin leerlingen en docenten groeien en waar het team goed betaald krijgt voor de werkzaamheden die ze uitvoeren. Daarom gaan we in dit artikel  aan de slag met Frankel’s praktische tips. Lees snel verder voor de 18 belangrijkste inzichten over hoe vrouwen kunnen groeien in hun werk. Wat houd jou tegen om jouw droom waar te maken?

Wil je verder lezen? En ontdekken hoe jij kan groeien? Log dan in om toegang te krijgen tot de rest van dit artikel!


Ondernemerschap & Marketing

Je bent dansdocent én je runt een dansschool. Je geniet enorm van de uren die je les staat te geven, maar de leerlingenadministratie, het managen van personeel, de boekhouding, de schoonmaak, de mail en telefoon beantwoorden en alle andere bijkomende taken doe je er ook bij. Het is mogelijk om het jezelf makkelijker te maken en meer te genieten van alle aspecten van het runnen van de dansschool. Onze redacteur Ondernemerschap & Marketing helpt dansschoolhouders om hun bedrijf te laten groeien en financieel gezond te laten zijn. Aan de hand van toegankelijke can-do tutorials leer je over alle praktische zaken waarmee dansschoolhouders te maken krijgen - en hoe jij daarin onderscheidend kan zijn!

Lenneke.png

Lenneke Gentle

Lenneke Gentle is redacteur Ondernemerschap & Marketing. Ze is eigenaresse van het succesvolle Studio Swing, ontwikkelaar van Taaldans en Rekendans, en initiatiefnemer van het Danspiratie platform. Met 20 jaar werkervaring als dansdocent is ze een inspirerende ondernemer in de danssector. Voor Dansdocent.nu schrijft ze artikelen met praktische tips en tricks voor dansschoolhouders zodat zij hun werkdruk kunnen verminderen en het rendement van de school kunnen laten groeien.