Bekijk Cunningham's 'Assemblage' online via Cinedans!

cunningham.jpg

DANSFILM | Op 26 juli vertoont Cinedans online de film Assemblage van Merce Cunningham en Richard Moore. Het is dan exact 10 jaar na het overlijden van deze wereldberoemde choreograaf.

Dansfilm Assemblage

Assemblage (1968) is een onlangs herontdekte film van de Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham en zijn dansgezelschap. Het optreden vond plaats tijdens een publieke ‘happening’ in San Francisco in november 1968. De film is gemaakt in samenwerking met regisseur, en voormalig danser, Richard Moore. Assemblage wordt gezien als een testament van Cunningham’s baanbrekende onderzoek naar dans en beweging in combinatie met film.

De film assemblage is van 25 tot 28 juli te zien op de website van Cinedans WEB.

Online danslessen van Cunningham

Merce Cunningham was een van de grootste Amerikaanse choreografen aller tijden. Zijn oeuvre kenmerkt zich door constante innovatie waarbij hij de grenzen van hedendaagse kunst, de beeldende kunsten, de podiumkunsten en muziek opzocht. De choreograaf richtte The Merce Cunningham Trust op om zijn totale oeuvre te bewaren na zijn dood. Cunningham overleed op 26 juli 2009. Op deze website van de Trust kun je vele documentaires en registraties van optredens bekijken. Ook staan meerdere danslessen online (op het Youtube kanaal van de Merce Cunningham Trust), zodat je zelf vanuit je woonkamer of studio mee kunt dansen!

Film by: Merce Cunningham and Elliot Caplan (1984) 34'; color. This videotape is an introduction to a number of the elements that comprise the basis of Cunningham Technique ©. Exercises and movement combinations are demonstrated by dancers in rehearsal and actual classes. Merce Cunningham's narration provides an explanation of each exercise and insight into his movement style.