Jeugdtheater in de krokusvakantie

Fotograaf: Sjoerd Derine © Foto is eigendom van Dansdocent.nu

Fotograaf: Sjoerd Derine © Foto is eigendom van Dansdocent.nu

JEUGDTHEATER | Voor vele theaters staat de krokusvakantie in het teken van kinderen. Geniet volgende week met het hele gezin van de beste dans- en theatervoorstellingen voor de jeugd.

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in de voorjaarsvakantie? Geen nood! Vele theaters programmeren speciale familievoorstellingen in de vakanties. Leuk voor de kleintjes. Leuk voor cultuurliefhebbers mama en papa! Hieronder enkele suggesties…

Den Haag

Tijdens het Festival Lentekriebels in de voorjaarsvakantie zijn er de hele week familievoorstellingen in Het Nationale Theater en Korzo in Den Haag. Overdag zijn er workshops, kunnen kinderen kleuren en knutselen en zijn er allerlei activiteiten rondom het thema Lente. Met dansvoorstellingen van onder andere Slagwerk Den Haag, De Dansers en NTjong.

Rotterdam

In de voorjaarsvakantie programmeert ook Maaspodium in Den Haag volop familievoorstellingen. Voor aanvang en na afloop kunnen de kinderen meebouwen aan het huttendorp in de foyer. Verstop je nog even binnen voordat de lente echt begint. Uiteraard met dansvoorstellingen van onder andere Maas Theater en Dans.

Utrecht

In Utrecht kun je bij onder andere Theater Kikker en De Stadsschouwburg terecht voor Lente-Uitjes, voorstellingen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met voorstellingen van onder andere De Dansers, Winterberg en BonteHond. In april presenteert Theater Kikker, samen met Podium Hoge Woerd, ook de derde editie van het Uk&Puk festival, theater en dans voor de allerkleinsten.

Amsterdam

Amsterdammers boffen maar… In Theater de Krakeling kun je het hele jaar terecht voor familievoorstellingen! Kinderen kunnen daarnaast het theater verkennen met de Krakeling speurtocht, maar ook lekker kleuren of losgaan op de beroemde 'glijbaan'. 

Woon je niet in de Randstad? Check dan het programma van het lokale theater bij jou in de buurt. Ongetwijfeld staat daar een familievoorstelling bij!