Back to All Events

Praktijkopleiding Peuterdans


  • Kindercentrum Prinses Amalia 20 Spaanseweg Rotterdam, ZH, 3028 HW Netherlands (map)
Dingjan peuterdansonderwijs -1 - Dingjan Peuterdansonderwijs.jpg

PEUTERDANS | Wil jij graag aan peuters lesgeven? Volg dan de praktijkopleiding peuterdans bij Yvonne Dingjan. De volgende opleiding start op 3 september 2019.

Ben jij dansdocent of wil je dat graag worden? Dans je graag met kinderen en wordt jij helemaal blij van peuters? En wil je graag veel peuterdans ervaring opdoen onder directe begeleiding en feedback? Dan is de praktijkopleiding peuterdans helemaal iets voor jou.

Praktijkopleiding Peuterdans

Om aan deze opleiding mee te doen heb je geen (dans) vooropleiding nodig. Wel moet je affiniteit hebben met peuters, dans en muziek. Tevens moet je een spontane, open houding hebben en het heerlijk vinden om fantasievol bezig te zijn. De opleiding duurt vier maanden en bestaat uit een aantal dagdelen theorie met vervolgens veel praktijklessen. Je draait eerst mee in een aantal lessen met Yvonne Dingjan, de trainer. Daarna ga je opbouwend stukjes les zelf geven. Na een aantal weken geef je volledig zelf les.

Dingjan peuterdansonderwijs werkt nauw samen met het Kindercentrum Prinses Amalia in Rotterdam. De deelnemers van de opleiding geven aan totaal vier verschillende groepen peuters les. Hierdoor doe je enorm veel leservaring op, mede door de wisselende dynamiek van elke groep. Yvonne is bij elke les aanwezig voor feedback. De opleiding bieden dan ook veel supervisie en intervisie momenten.

WANNEER: De opleiding vindt plaats op dinsdagochtenden. Van 3 september tot 17 december 2019.
WAAR: Kindercentrum Prinses Amalia. Spaanseweg 20, 3028 HW Rotterdam.
PRIJS: €1650,- (incl. verdiepingsdagen, boek & certificaat)
LET OP: Voordat je deel kunt nemen aan de praktijkopleiding peuterdans, dien je eerst de introductiecursus peuterdans bij te wonen. Te volgen 16 juni, of op afspraak.

Trainer Yvonne Dingjan

Yvonne Dingjan, de eigenaar en trainer van Dingjan Peuterdansonderwijs, heeft de praktijkopleiding peuterdans en peuteryoga opgericht. Daarnaast biedt zij vele andere, kortdurende bijscholingen in peuterdans en fantasie ontwikkeling. Ze is gestart met de reguliere opleiding peuterdans in 2006. Sindsdien heeft zij geconcludeerd dat er veel behoefte is aan directe feedback met peuters op de dansvloer of yogamat. Praktijklessen met de peuters zijn daarom het uitgangspunt van beide opleidingen.

Later Event: September 19
Praktijkopleiding Peuteryoga