Back to All Events

Golden Era Belly Dance met Badriyah

  • Foundation Tangoschool Cuartito Azul, 17 Schoterbosstraat Rotterdam, ZH, 3032 CN Netherlands (map)
Fotograaf: Isabelle Hanneuse Photography

Fotograaf: Isabelle Hanneuse Photography

BUIKDANSEN | Verdiep je in de Klassieke Oriëntaalse Dans tijdens een lezing+workshop met de beroemde buikdanseres Badriyah. Op 23 maart in Rotterdam.

Golden Era Belly Dance

De Klassieke Oriëntaalse Dans werd geboren in de eerste helft van de 20e eeuw op grote podia in Caïro, Egypte. Oriëntaalse dansers waren sterren in films, hun gezichten waren in elke krant. Wie zou Samia Gamal niet kennen, toch? De dans van deze betoverende dansers was charmant, vrouwelijk, en hoewel hun stijl verschilt van de moderne oosterse dans, kunnen we nog veel van hen leren.

Het eerste deel van de workshop is een lezing met inleiding tot de gouden eeuwse buikdansen vanuit verschillende invalshoeken: films, cabarets ("saalas") en bruiloften in Caïro tot en met 1900-1960s. Tijdens het dansgedeelte van de workshop verkennen we de mooie en typische bewegingen van de buikdanseressen in de jaren 1940-50. We bekijken enkele belangrijke kenmerken, figuren en stappen. We sluiten de workshop af met een choreografie geïnspireerd door Golden Era bellydance.

WANNEER: Zaterdag 23 maart, 10.00 - 13.00 uur
WAAR: Foundation Tangoschool Cuartito Azul, Schoterbosstraat 17, 3032 CN Rotterdam
PRIJS: €60,-

Buikdanseres Badriyah

Badriyah is een professionele oriëntaalse danser, voornamelijk gewijd aan Egyptische klassieke en folkloristische stijlen. Badriyah won verschillende belangrijke prijzen - ze werd bekroond als zilveren Belly Dancer of the Universe 2012 (California, USA), Vice Miss Bellydancer of Europe 2011 (Duitsland) en bronzen Bellydancer of the Universe 2011 (California, USA). Gedurende haar carrière creëerde ze verschillende dansprogramma's - Theorie en praktijk voor buikdansers, Queen of Shimmy, co-redacteur Orient Express magazine, maakte online instructievideo's, was mede-oprichter van Orient Night events en gaf lezingen over de geschiedenis van buikdansen.

Earlier Event: March 16
Aslan Dansdag
Later Event: April 5
Ballet is duur!