Back to All Events

Dansdocentencursus Dansbelang


iStock-483396427 jazzles kids.jpg

CERTIFICERING | Ben jij een dansdocent zonder diploma? Volg de dansdocentencursus van beroepsvereniging Dansbelang en ontvang een Verklaring van Bekwaamheid. De cursus start in augustus 2019.

Dansdocentencursus

Sommige dansdocenten hebben door omstandigheden nooit een professionele docentenopleiding gevolgd, maar geven toch al geruime tijd danslessen. Dansbelang heeft voor hen de deeltijd cursus ‘Verklaring van Bekwaamheid’ ontworpen. Dansdocenten van alle dansstijlen zijn welkom, mits ze reeds 500 uur les hebben gegeven.

De cursus start in augustus 2019 en bestaat uit vier studiedagen, zelfstudie, stage en coaching. De cursisten krijgen onder andere les in anatomie, psychologie en dansmethodiek. De docenten die aan de cursus meewerken zijn: Roos van Berkel (algemene dansmethodiek/LMA), Joan van der Mast (methodiek moderne dans), Esther Nederpelt (methodiek jazzdans), Maurice Berger (methodiek klassiek ballet), Jacky Westerhof (methodiek flamenco), Melvin Fraenk (methodiek urban dance), Freek van der Donk (anatomie en blessurepreventie) en Saskia Sap (didactiek, pedagogiek en psychologie).

Docenten die de cursus met goed gevolg afsluiten ontvangen een Verklaring van Bekwaamheid van NBDO Dansbelang en worden opgenomen in het Kwaliteitsregister Dansdocenten. Dit keurmerk kan de docent gebruiken in de communicatie naar buiten toe.

WANNEER: Schooljaar 2019-2020. Aanmelden voor eind juni 2019.
WAAR: -
PRIJS: Ongeveer €1800,-

NBDO Dansbelang

DANSBELANG is statutair bekend als de Nederlandse Belangenvereniging voor Dansprofessionals- en Ondernemingen (NBDO). Dansbelang streeft kwaliteit in danseducatie na en wil professioneel ondernemerschap in dans bevorderen. Het hanteert kwaliteitsregisters, organiseert studiedagen, stelt relevante informatie en kennis beschikbaar, ondersteunt het ontwikkelen van educatieve middelen en behartigt de belangen van dansprofessionals en dansondernemingen.