Back to All Events

Introductie workshop 'Reis door het Lichaam'

  • Oscar Romeroschool 151 Isaäc Hubertstraat Rotterdam, ZH, 3034 CS Netherlands (map)
foto rdhl jpeg - Esther Arends - Embodiment of Self.png

KINDEREN | Laat kinderen spelenderwijs kennismaken met hun lichaam - en de taal van het lichaam verstaan. Maak kennis met het educatieve programma Reis door het Lichaam aan de hand van een 2-uur durende introductieworkshop op zondag 29 september in Rotterdam.

Ben jij een dansdocent die kinderen spelenderwijs en via bewegend leren wil begeleiden in het leren omgaan met de uitdagingen van deze tijd? Ben je op zoek naar verdieping in hoe kinderen te bekrachtigen keuzes te maken die hun welzijn en gezondheid dienen? Ben je op zoek naar een educatieve, lichaamsgerichte en speelse methode waarmee je direct aan de slag kunt binnen jouw bedrijf, dansschool of organisatie? Kom dan kennis maken met ‘Reis door het lichaam’ tijdens de introductieworkshop op 29 september!

Introductieworkshop

In deze 2-uur durende workshop zal je meegenomen worden op reis en voor jezelf de meerwaarde, de kracht en het plezier van dit lichaamsgerichte lesprogramma gaan ervaren. Deze middag zal je inspireren en tools geven hoe lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde op speelse en creatieve wijze te stimuleren bij kinderen. Deze workshop is open voor mensen werkzaam in het primair onderwijs, naschoolse opvang, dans- en bewegingsdocenten, coaches, hulpverleners en eenieder die geïnteresseerd is in creatieve manieren van het begeleiden en onderwijzen van kinderen in de 21e eeuw.

Reis door het Lichaam

‘Reis door het Lichaam’ is een educatief programma dat kinderen in de leeftijd 4 t/m 8 jaar spelenderwijs laat kennis maken met hun lichaam en hen de taal van het lichaam leert verstaan. Middels de kracht van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen wordt lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde gestimuleerd met de intentie kinderen te bekrachtigen keuzes te maken die hun gezondheid en welzijn dienen. Jong geleerd is oud gedaan!

WANNEER: Zondag 29 september, van 13.00-15.00 uur.
WAAR:
Oscar Romeroschool te Rotterdam, Isaac Hubertstraat 151
PRIJS:
€49,00 (excl. btw)

Trainer Esther Arends

Esther Arends is de grondlegger van de methode ‘Reis door het Lichaam’. Esther Arends is lichaamsgericht docent, trainer, coach en auteur. Na haar studie B.A. Social Work heeft zij onder meer gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, het primair onderwijs en de naschoolse opvang. Deze achtergrond in combinatie met haar ervaring en trainingen in dans en persoonlijke ontwikkeling, hebben haar geïnspireerd het programma ‘Reis door het Lichaam’ te ontwikkelen.

Earlier Event: September 19
Praktijkopleiding Peuteryoga
Later Event: October 12
TRE® Introductie Workshop