Back to All Events

TRE® Introductie Workshop

  • 441 Kerkstraat Amsterdam, NH, 1017 HZ Netherlands (map)
TRE website 003 - Lobke Mienis.JPG

TRE | Wil jij spanning leren loslaten? Doe dan mee met de De TRE® (Tension & Trauma Release Excercises) Introductie Workshop van oefentherapeut Lobke Mienis op 12 oktober en 30 november in Amsterdam.

Introductieworkshop

De TRE® (Tension & Trauma Release Excercises) Introductie Workshop is een mooie manier om kennis te maken met deze natuurlijke methode om spanning los te laten. In principe is TRE® voor iedereen geschikt en voor alle niveaus. De workshop wordt gegeven door Lobke Mienis, oefentherapeut Mensendieck en een gecertificeerd TRE-provider.

Indeling workshop:
12:00-14.00 uur: Introductie, bodyscan en TRE® sessie.
14:00-15:00 uur: Pauze.
15:00-17:00 uur: Uitleg, bodyscan en TRE® sessie.

WANNEER: 12 oktober en 30 november, van 12.00 tot 17.00 uur.
WAAR: Kerkstraat 441, 1017 HZ Amsterdam
PRIJS: €75,- incl. 21% btw

Meld je aan door een mail te sturen naar lobke@demensendieckpraktijk.nl

TRE®

TRE® is een innovatieve serie oefeningen die het lichaam helpen diepe spierspanning op een natuurlijke manier los te laten en het zenuwstelsel te kalmeren. Dit kan zowel dagelijkse stress als diepe chronische spanning zijn ten gevolge van uiteenlopende oorzaken.

Dans vergt vaak veel van je lichaam en kan naast artistieke ook niet te vergeten hoge fysieke en mentale eisen stellen. Je onderzoekt, verkent, verlegt en overschrijdt daarbij soms je eigen grenzen. Dat en nog veel andere factoren kunnen stressvol zijn. Stress is in principe gezond. Door stress worden we alert en kunnen we ook beter presteren. Stress wordt ongezond wanneer we niet goed met de reactie op stress kunnen omgaan en deze reactie er voor zorgt dat we niet meer goed kunnen functioneren. Je raakt uit balans.

TRE® helpt het lichaam weer terug te keren naar een staat van balans. Hierdoor draagt TRE® op den duur bij aan het leren waarnemen wat er onder invloed van stress gebeurt in het lichaam. Het kan helpen je bewust te worden en reacties op stress te herkennen waardoor je meer invloed kan uitoefenen op het omgaan met stress. Je leert hierbij niet iets nieuws, je krijgt weer toegang tot het ontladingsmechanisme waar iedereen van nature over beschikt.

Earlier Event: October 6
Advanced Modern met Manon Beernaert
Later Event: November 29
DanceAble #3