Redacteur Dans & Advocacy

Copy of Redacteur.jpg

VACATURE | Heb jij naast jouw dansopleiding een studie cultuurwetenschappen gedaan en houd je van schrijven? Word dan redacteur Dans & Advocacy bij Dansdocent.nu!

Dans & Advocacy

“Wordt het geen tijd om een echte baan te zoeken"?” Hoe vaak hoor je deze vraag als dansdocent wel niet….

In onze maatschappij worden (dans)docenten weinig gewaardeerd. En dat terwijl zij een ontzettend belangrijke functie vervullen! In de dansles ontwikkelen leerlingen namelijk een hoop vaardigheden die op school maar weinig aan bod komen. Denk aan lichaamsbewustzijn, creativiteit, samenwerken etc. Uit het lezersonderzoek van Dansdocent.nu is dan ook gebleken dat dansdocenten behoefte hebben aan meer respect, erkenning en waardering (in de vorm van een hoger salaris).

Als redacteur Dans & Advocacy ga jij in op deze behoefte! Je verwoordt het belang van danseducatie en schrijft artikelen die aantonen wat de economische en sociale impact van dans is. Daarnaast ontwikkel je samen met de hoofdredacteur een aantal ‘Dans Advocacy tools’ die dansdocenten kunnen gebruiken ter promotie van hun eigen lessen.

Kan jij verwoorden wat de economische en sociale impact is van danseducatie? Heb jij naast je dansopleiding een vervolgopleiding danswetenschappen of kunst- en cultuurwetenschappen gevolgd? Of ben je daar nu mee bezig? Word dan redacteur Dans & Advocacy bij Dansdocent.nu!

Redacteur bij Dansdocent.nu

Als redacteur bij Dansdocent.nu schrijf je 1 tot 2 artikelen (750-1500 woorden) per maand binnen jouw expertisegebied. Je hebt een vaste rubriek waarin je de lezers adviseert. Daarnaast schrijf je losse editorials over relevante en actuele onderwerpen. Verder tip je de redactie over leuke nieuwtjes, onderzoeken en workshops.

De vergoeding wordt berekend per artikel en is afhankelijk van het aantal views dat een artikel ontvangt. Wij hanteren een starttarief van 50,- euro. Voor iedere 500 views krijg je 25,- euro extra - tot aan de 2.000 views. Gaat je bericht viral en wordt deze meer dan 5000 keer bekeken? Dan krijg je een leuke bonus van 100 euro! Per artikel verdien je dus 50 tot 250 euro.

Deze artikelen zijn één jaar lang het exclusieve eigendom van Dansdocent.nu. Daarna mag je ze ook op andere platformen publiceren, zoals je eigen website.

Solliciteren

Solliciteren kan totdat de functie vervuld is, maar bij voorkeur voor 1 mei. Je sollicitatie kan je inleveren via een google-formulier. Klik daarvoor op de knop hieronder en upload je motivatie en CV. We nemen binnen 14 dagen contact met je op.

Andere vacatures

We zijn ook nog op zoek naar redacteuren op het gebied van:

Open sollicitaties zijn ook welkom!